Malika - restauracja, warsztaty kulinarne i sklep

adres:
ul. Świętojańska 69b, Gdynia
tel:
58 352 00 08 ; 606 9
e-mail:
info@restauracjamalika.pl
www:
www.restauracjamalika.pl
godz. otwarcia:
codziennie od 12:00

Restauracja

W restauracji królują potrawy krajów Afryki Północnej bazujące na mięsie (naturalnie z wyjątkiem wieprzowiny), rybach i owocach morza, tadżiny i kuskusy, które komponowane są przez Szefową Kuchni ze smaków które towarzyszyły jej od dzieciństwa. Dania są bogate w smaki i aromaty przypraw i składników mało znanych i czasami trudno dostępnych w naszym regionie, ale jednocześnie wykorzystujące jako bazę lokalne i sezonowe produkty. Kolejną ważną pozycją w menu są dania z grilla lawowego, który nadaje potrawom wspaniały autentyczny dymny posmak, a kropka nad „i” jest kolonialna kuchnia Maghrebu, pod którą ukrywa się kuchnia francuska z takimi daniami jak pierś gołębia czy okoń morski z wanilią.

Warsztaty
Z myślą o osobach które lubią bawić się gotowaniem, pogłębiając swoja wiedzę miło spędzić czas, stworzyliśmy w naszej restauracji miejsce, w którym pod czujnym okiem kucharzy z naszej kuchni jak również szefów kuchni zaprzyjaźnionych trójmiejskich restauracji przygotujecie Państwo kilkudaniowy posiłek. Uwieńczeniem spotkania będzie wspólna degustacja przygotowanych dań, przy lampce wina, będziemy dalej cieszyć się nieskrępowana rozmową na temat radości gotowania i znajomości niezbędnych składników. Tematyka warsztatów jest zróżnicowana, proponujemy spotkania z kuchniami świata, jak również zajęcia tematyczne dotyczące organizowania imprez oraz skupiające się na wybranych składnikach kulinarnych. Zajęcia odbywają się w sobotę i w niedzielę rano, w tygodniu wieczorami. Spotkanie trwa około 3 godzin + czas na degustacje. Minimalna ilość uczestników to 8 osób, maksymalna 12. Dla grup zorganizowanych i firm proponujemy imprezy do 25 osób z elementami współzawodnictwa.

Sklep
Sklepik będący elementem aranżacji restauracji stanowi propozycję dla przedłużenia kulinarnej podróży do krajów Maghrebu i Bliskiego Wschodu. Kuchnia arabska i jej bogactwo aromatycznych i pachnących przypraw i składników może być nie tylko zachęta do eksperymentowania z daniami egzotycznymi ale również stanowić urozmaicenie dla tradycyjnie polskich dań.

Lokalizacja

lokalizacja
Zobacz lokalizację

Opinie

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

Zaloguj się